/ دکتر سعید میرزایی / مقالات / روکش دندان به همراه فیلم
۷ دقیقه

3 / 5. 13

روکش دندان به همراه فیلم

آنچه می خوانید...

روکش‌ها پوسته‌های سفارشی هستند که روی دندان‌ها قرار می‌گیرند تا ظاهر آن‌ها را بهبود بخشیده و لبخندی زیبا ایجاد کنند. به همین دلیل، گاهی اوقات آنها را به عنوان “تغییر کننده لبخند” می شناسند. در حالی که روکش ها می توانند طول، اندازه، رنگ، شکل و عملکرد دندان را تغییر دهند، اما در نهایت به عنوان یک روش دندانپزشکی زیبایی در نظر گرفته می شوند. روکش دندان به جای اینکه از نظر پزشکی ضروری باشد، انتخابی هستند.

به گفته دکتر سعید میرزایی، ونیرهای دندانی یک راه عالی برای پوشاندن دندان هایی که تغییر رنگ داده اند، کج یا آسیب دیده هستند. اما مهم است که قبل از گرفتن آنها، مزایا و معایب را در نظر بگیرید. اکثر مراجعه کنندگان برای بهبود ظاهر خود روکش ها را انتخاب می کنند. اما می توانند بایت را نیز تغییر دهند و به عملکرد کمک کنند. آنها برای بیمارانی که دارای شکاف دندان، تراشه یا لکه های عمیق هستند، گزینه بسیار خوبی هستند.

روکش‌ ها بیشتر روی دندان‌های جلویی به جای دندان‌های آسیاب عقب قرار می‌گیرند. این روش نسبتا سریع است و فقط نیاز به برداشتن محدود مینا دارد. ونیرها بسته به رنگ دندان و نتیجه دلخواه شما در رنگ های مختلفی موجود هستند.

انواع روکش دندان

انواع روکش دندان

اکثر انواع روکش ها دائمی هستند، بنابراین پس از قرار دادن نمی توان آنها را برداشت. اگر پوسیدگی یا بیماری لثه دارید، به جای روکش دندان، به دنبال درمان ترمیمی دندان باشید. انواع متداول ونیرها عبارتند از:

  • ونیرهای پرسلن
  • کامپوزیت ونیر
  • روکش پالاتال
  • لومینیرز دندان
  • روکش های متحرک (غیردائمی)

چرا مردم  سراغ روکش دندان می روند؟

ونیرها حدود 26 درصد از عمل های زیبایی را که توسط دندانپزشکان انجام می شود تشکیل می دهند. چند دلیل وجود دارد که چرا روکش های دندانی ممکن است نسبت به روش های دیگر انتخاب شوند. این شامل:

  • بَرای تغییر طول، رنگ، شکل و اندازه دندانها
  • برای تعمیر دندان های ترک خورده، ترک خورده یا شکسته (در اثر جراحات، ناخن جویدن و غیره)
  • برای رفع لکه‌های سفید یا رگه‌های روی دندان (معمولاً در اثر استفاده زیاد فلوراید ایجاد می‌شود)
  • برایِ پوشاندن لکه ها و تغییر رنگ دندان ها (در اثر غذاهای تیره رنگ، داروهای خاص، پیری طبیعی و غیره)

در موارد کانال ریشه، تاج یا 4/3 تاج، برای محافظت از دندان در برابر شکستگی توصیه می شود. ونیر برای دندان های درمان شده با کانال ریشه قدامی به طور معمول انجام نمی شود. همچنین به ندرت روی دندان های پرمولر قرار داده می شوند. و هرگز روی دندان های آسیاب قرار نمی گیرند.

روکش دندان جلو

وقتی لبخند می‌زنید، مردم نمی‌توانند دندان‌های آسیاب و پره‌مولرهای شما را ببینند، فقط دندان‌های جلویی مشخص هستند. بنابراین، می توانید آن را فقط برای دندان های جلویی انجام دهید. همچنین می توانید روکش دندانی را که روی آن گچ بری خاکستری است و یا بریده شده است، انجام دهید. روکش باید به خوبی با دندان های طبیعی منطبق باشد و این شاهکاری است که گاهی اوقات به راحتی نمی توان به آن دست یافت.

روکش‌ها پوشش‌هایی با ضخامت ویفر هستند که به سطح جلویی دندان‌ها چسبانده می‌شوند. روکش دندان بدون استفاده از پروتز یا ایمپلنت دندان، لبخندی سفید و یکنواخت ایجاد می‌کند که طبیعی به نظر می‌رسد. اگر یکی از دندان‌های جلویی شما شکسته، شکسته، تغییر رنگ یا کوچک‌تر از حد معمول باشد، دندانپزشک شما ممکن است روکش‌هایی را توصیه کند. ممکن است فقط یک روکش برای پوشاندن دندان شکسته یا تراشیده داشته باشید، یا ممکن است تصمیم بگیرید که شش تا هشت روکش بگیرید تا ظاهری یکنواخت و متقارن برای دندان های جلویی خود ایجاد کنید.

فیلم روکش دندان

فیلم گذاشتن لمینت دندان توسط دکتر سعید میرزایی را در زیر مشاهده می کنید.

عوارض و خطرات ونیرها

روکش‌های سنتی مانند پرسلن و کامپوزیت گزینه‌های عالی برای کسانی هستند که به دنبال بهبود سریع، ایمن و موثر لبخند خود هستند. مانند هر عمل دندانپزشکی، خطراتی وجود دارد. خطرات تهدید کننده زندگی نیستند و با مراقبت مناسب می توان از آنها جلوگیری کرد. شرایط رایج و عوارض جانبی روکش ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • حساسیت دندان
  • آسیب دندان
  • تعویض روکش در آینده

مراقبت های بعد از روکش دندان

احساس حساسیت خفیف دندان پس از انجام روکش دندان یا سایر ترمیم های بزرگ طبیعی است. از آنجایی که یک لایه نازک از مینای دندان قبل از چسباندن روکش به دندان شما به آرامی از بین می‌رود. عصب داخل دندان شما می‌تواند حساس باشد. خوشبختانه، این حس به طور طبیعی با گذشت زمان بهبود می یابد.

در این میان، تمام تلاش خود را بکار ببرید تا از نوشیدن مایعات سرد یا گاز زدن غذاهای بسیار سرد خودداری کنید. حساسیت به گرما معمولا نگران کننده نیست. بنابراین اگر دندان‌های حساس به گرما دارید، حتماً در اسرع وقت به دکتر اطلاع دهید.

  • همان کاری که برای حفظ دندان های طبیعی لازم است انجام دهید، برای روکش ها هم نیز لازم است. این شامل مسواک زدن دندان های خود دو بار در روز، نخ دندان کشیدن روزانه است. استفاده از یکی از مسواک های بین دندانی و یک مسواک بین فضایی پیشنهاد می شود.
  • برای به حداقل رساندن خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه، روزانه از دهانشویه استفاده کنید!
  • اگرچه پرسلن در برابر لکه بسیار مقاوم است و نمی تواند پوسیدگی داشته باشد، روکش های چینی همچنان به مراقبت و توجه منظم نیاز دارند.
  • شما همچنین باید از فراوانی قند در رژیم غذایی خود آگاه باشید تا از بروز پوسیدگی جلوگیری کنید.
  • اگر مشکل دندان قروچه در شب دارید، باید از نگهدارنده استفاده کنید.
  • در حین انجام ورزش باید از محافظ دهان استفاده کنید.

چگونه ونیرهای دندان را مسواک بزنیم؟

مسواک زدن بعد از روکش دندان

شما می خواهید ونیرهای خود را به همان روشی که دندان های طبیعی خود را مسواک می کنید مسواک بزنید. استفاده از مسواک برقی با موهای نرم به شدت توصیه می شود. اطمینان حاصل کنید که در امتداد لبه ها یا خطوط لثه به شدت مسواک نزنید، زیرا ممکن است باعث عقب نشینی لثه ها و نمایان شدن لبه های روکش شود.

همیشه از خمیر دندان های غیر ساینده و هرگز از جوش شیرین استفاده نکنید. حتما بررسی کنید که خمیردندانتان حاوی فلوراید باشد. بوش زدن روکش‌ها از ایجاد لکه و پلاک جلوگیری می‌کند. و احتمال ایجاد حفره‌ها را در جایی که حاشیه روکش به دندان پشت آن می‌رسد محدود می‌کند. بدون توجه به اینکه از کدام نوع مسواک استفاده می‌کنید، دو دقیقه در روز دو دقیقه مسواک بزنید.

از مواد ایجاد کننده لک خودداری کنید

اگرچه روکش‌های چینی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در برابر لکه مقاوم باشند. اما برخی از مواد وجود دارند که می‌توانند از زره سخت مواد عبور کنند و باعث تغییر رنگ شوند.

  • شراب
  • قهوه و چای
  • چغندر
  • توت ها
  • جوش شیرین
  • سیگار و تنباکو

بیمارانی که از موارد بالا استفاده می کنند،  باید بلافاصله پس از آن مسواک بزنند. نخ دندان بکشند و شستشو دهند تا احتمال ایجاد لکه کاهش یابد.

دکتر سعید میرزایی

دکتر سعید میرزایی در دندانپزشکی صبا متخصص در پروتز های دندانی انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی : اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت دندان ، لمینیت دندان ، پروتز دندان ثابت ، پروتز دندان متحرک ، ارتودنسی ، بلیچینگ دندان و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *