/ دکتر سعید میرزایی / خدمات درمانی / درمان کانال ریشه بدون درد
۹ دقیقه
[ratemypost]
درمان کانال ریشه

درمان کانال ریشه بدون درد

آنچه می خوانید...

ریشه دندان ها دارای دهانه های باریکی به نام کانال های حاوی رگ های خونی و رشته های عصبی است. که تغذیه و حس دندان ها را تامین می کند. این رگ‌ها و اعصاب نقش حیاتی در سلامت دندان‌های شما دارند. و در صورت پوسیدگی یا عفونی شدن می‌توانند باعث درد شما شوند. روت کانال یک درمان دندانپزشکی است که برای ترمیم دندان بیمار با برداشتن پالپ داخل دندان و پر کردن کانال برای بسته شدن فضا استفاده می شود. این روش می تواند به حفظ دندان های شما برای یک عمر کمک کند.

اندودنتیکس (Endodontics) یک تخصص دندانپزشکی است که به مطالعه، تشخیص و درمان پالپ دندان و بافت های اطراف ریشه دندان می پردازد. اندو یک کلمه یونانی به معنای درون است. در حالی که “odont” یک کلمه یونانی به معنای دندان است. درمان ریشه شامل درمان بافت های نرم پالپ داخل دندان است.

از نظر بالینی، اندودنتیست ها در صورت سالم بودن دندان به حفظ بخشی یا تمام پالپ دندان کمک می کنند. یا در صورت عفونی شدن پالپ را خارج می کنند. این شامل شرایطی می شود که بیمار دارای بافت پالپ عفونی و ملتهب غیرقابل برگشت است.

کانال ریشه چیست؟

روت کانال یک درمان تخصصی ریشه است. که برای نجات دندان دارای پالپ عفونی یا مرده و جلوگیری از گسترش عفونت استفاده می شود. کانال ریشه با تمیز کردن پالپ بیمار و تغییر شکل کانال، دندان آسیب دیده را نجات می دهد.

پالپ در داخل هر دندان وجود دارد. و اعصاب و مواد مغذی را برای دندان فراهم می کند. بافت پالپ گاهی اوقات در صورت آسیب یا بیماری می‌میرد. پس از برداشتن عصب و پالپ، کانال ریشه برای محافظت تمیز و مهر و موم می شود. سپس یک تاج روی دندان قرار می گیرد تا استحکام آن افزایش یابد.

در گذشته دندان هایی با پالپ آسیب دیده برداشته می شدند. امروزه درمان ریشه راه حلی بی خطر برای حفظ دندان و حفظ لبخند طبیعی شما در اختیار دندانپزشکان قرار داده است.

نشانه های نیاز به درمان کانال ریشه

علائم نیاز به کانال ریشه چیست؟

چند نشانه وجود دارد که که ممکن است به درمان کانال ریشه نیاز داشته باشید:

  • درد حین جویدن یا گاز گرفتن
  • جوش های روی لثه
  • دندان شکسته یا ترک خورده
  • حساسیت به گرما یا سرما (مخصوصا اگر طولانی مدت باشد)
  • تورم لثه یا لثه حساس
  • پوسیدگی عمیق یا تیره شدن لثه

هدف از درمان ریشه تخصصی دندان چیست؟

هدف اصلی درمان ریشه شامل موارد زیر است:

  • ضدعفونی کردن کانال ریشه عفونی و ملتهب
  • برداشتن پالپ پاتولوژیک
  • پاکسازی سیستم کانال ریشه
  • تغییر شکل سیستم کانال ریشه
  • پر کردن سیستم کانال ریشه برای جلوگیری از عفونت مجدد و بهبودی

در طول درمان کانال ریشه چه اتفاقی می افتد؟

کانال ریشه معمولا یک روش ساده با ناراحتی کم یا بدون درد است. این شامل یک تا سه مراجعه به دندانپزشک است. در اینجا یک راهنمای گام به گام برای چگونگی حفظ دندان شما آورده شده است:

مرحله اول درمان کانال ریشه

دندانپزشک شما سوراخی از بالای دندان به سمت اتاقک پالپ ایجاد می‌کند.

پالپ زخمی یا مرده را خارج کرده و کانال های ریشه را تمیز و ضد عفونی می کنند.

مرحله دوم درمان کانال ریشه
مرحله سوم درمان کانال ریشه

یک پر کردن موقت در دهانه بالای دندان قرار داده می‌شود تا از آن در فاصله بین دو عمل محافظت شود. از طرف دیگر، دندان ممکن است برای چند روز باز بماند تا تخلیه شود.

پر کردن موقت برداشته می شود و محفظه پالپ و کانال (های) ریشه تمیز می شوند و سپس پر می شوند.

مرحله چهارم درمان کانال ریشه
مرحله پنجم درمان کانال ریشه

تاج روی دندان گذاشته می شود. متخصص اندودنتیست که درمان را انجام می دهد به شما توصیه می کند برای تکمیل آخرین مرحله به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اکثر بیماران گزارش می دهند که امروزه درمان ریشه به اندازه پرکردن دندان غیرقابل توجه است.

مرحله ششم درمان کانال ریشه

خطرات کانال ریشه

پالپ دندان قسمت زنده داخل هر یک از دندان های شما است. با این حال، اگر این عفونی شود، باید با درمان ریشه از بین بروند. در حالی که این کار دندان شما را از کشیدن نجات می دهد، بافت عفونی را از بین می برد. و از گسترش عفونت جلوگیری می کند. به این معنی است که این قسمت زنده از بین می رود.

تغییر رنگ

پالپ دندان حاوی بافت همبند، رگ های خونی و اعصاب است. و بدون آن، برخی از بیماران ممکن است به نوعی تغییر رنگ در دندان درمان شده را تجربه کنند. این به این دلیل است که پس از برداشتن پالپ، دندان اساسا می میرد. در برخی موارد، ریشه های مرده دندان شروع به نمایان شدن از طریق عاج می کنند. هر چند این تنها در درصد بسیار کمی از موارد رخ می دهد.

با این حال، اگر این اتفاق بیفتد، به راحتی می‌توان آن را از نظر زیبایی با انواع روکش های دندان یا ونیرها درمان کرد تا ظاهر آن‌ها بهبود یابد.

گرفتگی سینوس

همه چیز در بدن شما به یکدیگر متصل است. و دندان های شما هیچ تفاوتی با هم ندارند. یک خطر نسبتاً رایج در مورد کانال های ریشه این است که می توانند برای سینوس های شما مشکل ایجاد کنند. این به این دلیل است که، در برخی شرایط، مایع در فک شما می تواند کمی از طریق غشاهای بینی شما نشت کند. ممکن است خوشایند به نظر نرسد. اما از آنجا که کانال ریشه و حفره سینوس شما عملاً همسایه هستند، به طور بالقوه ممکن است رخ دهد.

در حالی که این به هیچ وجه تهدید کننده زندگی نیست، التهاب در حفره های سینوسی می تواند آزاردهنده باشد. و سردرد و احتقان از علائم اصلی آن هستند. یکی از راه‌های بررسی اینکه آیا مشکلات سینوس شما واقعاً ناشی از عمل کانال ریشه شما است یا خیر. طعم نمکی مداوم در دهان شما است.

عفونت مجدد

این بزرگترین نگرانی بسیاری از بیماران ریشه قبل از درمان است. البته، اگر در حال انجام یک روش دندانپزشکی برای از بین بردن عفونت هستید، باید بدانید که ارزش آن را داشته است. در حالی که عفونت مجدد یک خطر کانال ریشه است. متخصص اندودنتیست شما چندین مرحله را برای جلوگیری از این اتفاق طی می کند.

اگر هر یک از مراحل درمان کانال ریشه به اشتباه کامل نشده باشد، عفونت مجدد ممکن است رخ دهد. قبل از استفاده از پرکننده ها، دندانپزشک شما کانال های خالی ریشه را تمیز و ضدعفونی می کند. با این حال، این شاخه ها از شاخه های باریک و پیچ در پیچ بسیاری تشکیل شده اند.

اگر توسط متخصص اندودنتیست انجام نشود، ممکن است برخی از این گذرگاه ها نادیده گرفته شوند. یا غیرقابل دسترسی باشند.

ترک خوردن دندان

دندان های درمان شده با کانال ریشه هرگز به اندازه قبل از عفونت و درمان باکتریایی قوی نخواهند بود. از آنجایی که دندان اساساً در طول عمل می‌میرد. با خارج شدن تمام قسمت‌های زنده، دندان‌ها به طور بالقوه می‌توانند کاملاً شکننده شوند.

به این دلیل که یکی از وظایف اصلی پالپ دندان، تغذیه و مرطوب نگه داشتن دندان است. به همین دلیل است که برای تقویت مجدد ناحیه بیرونی دندان معمولاً روکش‌ها پس از روت کانال توصیه می‌شود.

آپیکوکتومی (جراحی اندودنتیک)

معمولاً یک کانال ریشه برای نجات دندان ملتهب یا عفونی از برداشتن کافی است. گاهی اوقات ممکن است برای التیام دندان و بافت های اطراف آن کافی نباشد. در چنین مواردی، برای نجات دندان به یک روش جراحی معروف به آپیکوکتومی نیاز خواهد بود.

در طول این روش، جراح دهان و دندان که در زمینه ریشه دندان تخصص دارد، برشی در بافت لثه ایجاد می‌کند. تا استخوان زیر آن آشکار شود. یک منفذ کوچک در استخوان درست در نوک ریشه ایجاد می شود. تا ناحیه عفونی را آشکار کند. دندانپزشک بافت عفونی را برمی دارد. نوک ریشه را تمیز می کند و ریشه را با یک پرکننده می بندد. از بخیه ها برای نگه داشتن بافت های لثه در موقعیت خود استفاده خواهد شد.

این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود. تا بیمار راحت باشد. برای برداشتن بخیه‌های موجود و اطمینان از بهبود مناسب لثه‌ها، باید برای قرار ملاقات دیگری بیایید. هنگامی که استخوان به طور کامل بهبود یابد، بیماران علائمی را تجربه نمی کنند.

نام و نام خانوادگی
شماره موبایل
پیام
پیام با موفقیت ارسال شد.
پیام خود را مجددا ارسال نمایید.

متخصص ریشه دندان در تهران

اندودنتیست ها با گذراندن دو یا چند سال آموزش پیشرفته در زمینه اندودنتیکس پس از گرفتن مدرک دندانپزشکی، متخصص می شوند. آنها روش‌های معمول و دشوار و بسیار پیچیده ریشه را انجام می‌دهند. از جمله درمان ریشه، جراحی ریشه و روش‌های ویژه برای حفظ دندان‌ها پس از آسیب‌های تروماتیک دندان.

اندودنتیست ها با تمرکز روی روش های خاص مانند درمان ریشه، جراحی و تروما، در مدیریت کارآمد طیف گسترده ای از مشکلات پیچیده ریشه متخصص هستند. فناوری‌های پیشرفته و تکنیک‌های تخصصی که توسط متخصصین ریشه دندان استفاده می‌شود. دید بسیار دقیقی از داخل دندان به آن‌ها می‌دهد. و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا دندان را به سرعت و راحت درمان کنند.

دکتر سعید میرزایی یک متخصص دندانپزشکی با آموزش عالی است. که بر مراقبت از مشکلات پیچیده دندان تمرکز می کند. و در درجه اول بر پالپ دندان (داخل دندان ها) تأثیر می گذارد. همچنین دکتر میرزایی به عنوان متخصص ریشه از تکنیک های پیشرفته برای درمان پالپ دندان و بافت های ریشه استفاده می کند. این متخصص بر روی تسکین دندان درد شما تمرکز می کند. و در عین حال دندان طبیعی شما را حتی الامکان حفظ می کند.

دکتر سعید میرزایی

دکتر سعید میرزایی در دندانپزشکی صبا متخصص در پروتز های دندانی انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی : اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت دندان ، لمینیت دندان ، پروتز دندان ثابت ، پروتز دندان متحرک ، ارتودنسی ، بلیچینگ دندان و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *