/ دکتر سعید میرزایی / خدمات درمانی / اقدامات بعد از عصب کشی دندان
۶ دقیقه

5 / 5. 1

عصب کشی دندان

اقدامات بعد از عصب کشی دندان

آنچه می خوانید...

در این مقاله به عصب کشی دندان و مراقبتهای لازم پس از انجام آن میپردازیم پس برای اطلاعات بیشتر در زمینه درمان انواع عفونت و پوسیدگی دندان و آشنایی با مراحل عصب کشی دندان و پر کردن آن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

عصب کشی

عصب کشی در واقع درمان مجرای ریشه دندان است که به منظور درمان عفونت هسته دندان انجام می شود. دندان انسان دارای ساختار سه لایه است که از بیرون به داخل شامل : مینای دندان ، عاج دندان و حفره پالپ یا مغز دندان است . برخی عوامل و ساییدگی ها می تواند باعث سایش دندان ها و از بین روفتن یا نازک شدن لایه های آن شود.

 برای مثال دندان قروچه مینای دندان را از بین می برد. عوامل دیگری همچون ضربه های شدید ناشی از تصادف یا زمین خورن و حتی پوسیدگی دندان می تواند لایه های دندان را از بین بیرد. زمانی که آسیب متوجه پالپ یا مغز دندان می شود می تواند باعث عفونت این بخش و رگ ها و اعصاب آن می شود.

هنگامی که پالپ دندان دچا رعفونت و آسیب شود باید کاملا تخلیه و پاکسازی شود تا از پیشروی عفونت تا ریشه دندان پیشگیری نماید. سپس پابپ دندان با مواد پرکننده پر می شود تا از ایجاد عفونت مجدد پیشگیری نماید.

یکی از بهترین توصیه هایی که می توان برای کمک به بهبود سلامت دندان ها انجام داد انجام چکاب های منظم دندان است. همچنین اگر علائم دندان درد یا تورم لثه و علائم مشابهی را مشاهده کردید برای بررسی سلامت دندان ها به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.

همچنین از دندانپزشک خود بخواهید تا پرکردگی های قدیمی دندان ها را نیز بررسی نمایند. ترک و آسیب مواد پرکننده دندان دوباره مغز دندان را در معرض آسیب قرار می دهد و لازم است در صورت آسیب به آن فورا ترمیم شود.

علائم عفونت مغز دندان

یکی از مهم ترین علامت هایی که مشاهده میکنید درد دندان است. این دندان درد به خصوص با نوشیدنی های سرد گرم تشدید می شود. همچنین جویدن نیز می تواند تحریک کننده این درد باشد . در دندان آسیب دیده خود احساس لقی نمایید.

عوارض عدم درمان

در برخی موارد درد های ناشی از عفونت پالپ دندان فروکش میکند و این اصلا نشانه خوبی نیست. کاهش درد در این هنگام نشان دهنده از بین رفتن کامل اعصاب و عروق دندان است و از این پس عفونت به ریشه دندان و لثه می رسد و دندان های اطراف را نیز تحدید می کند.

در این حالت ممکن است بعد از مدتی دندان درد بازگردد و این بار با ترشحات چرکی همراه باشد. همچنین این آسیب می تواند باعث تورم لثه در اطراف دندان پوسیده و یا حتی ورم صورت شود. تیره شدن رنگ دندان از دیگر عوارض عدم دندان عفونت در مراحل اولیه است. عفونت دندان اگر به موقع درمان نشود می تواند به استخوان نیز منتشر شود و آنقدر پیش روی کند که به مشکل پیچیده تبدیل شود که درمان ان کار ساده ای نیست.

مراحل عصب کشی دندان

در ابتدا لازم است دهان بی حس شود. سپس دندانپزشک سوراخی در دندان ایجاد میکند تا به هسته دندان دسترسی یابد سپس همه محفظه پالپ از عفونت ها پاک و تخلیه می شود.

در این مرحله همه دندان تا خود ریشه از عفونت و باکتری پاک میشود. پس از آن نوبت به پر کدن دندان می رسد. در این مرحله مغز دندان کامل با مواد پر کننده دندان پر می شود. بعد ازآن دندانپزشک از عدم امکان نفوز میکروب ها به مغز دندان اطمینان حاصل میکند.

برای درمان بهتر لازم است دندان ترمیم شده روکش شود. روکش درواقع تاج مصنوعی است که بر روی دندان آسیب دیده قرار میگرد و تاج دندان را از آسیب مجدد حفظ می کند.

پس از اتمام عصب کشی :

– پس از برطرف شدن بی حسی های اعمال شده، عموما درد دندان بیمار شروع می شود که در این شرایط چنانچه دندان پزشک منع دارویی خاصی را برای بیمار قرار نداده بود می توان قرص ایبوپروفن 400 را هر 6 تا 8 ساعت یک بار مصرف نمود؛ لازم است داروهای تجویزی از سوی دندانپزشک در ساعت معین و به طور مرتب استفاده شوند.

– برخی بیماران پس از انجام عصب کشی دچار درد و ورم بسیار زیادی در روزهای ابتدایی می شوند گاه میزان التهاب آنقدر زیاد است که نمی توان فک ها را به هم نزدیک نمود، لازم به ذکر است که این مسائل ارتباطی با موفقیت یا عدم موفقیت عصب کشی نداشته و با گذشت مدت زمان کمی رفع خواهد شد پس جای هیچگونه نگرانی نیست.

– در مورد درمان دوباره کانال ریشه یا همان عصب کشی مجدد اگر بیمار قبل از درمان درد شدید و قابل توجهی داشت ، میزان ورم و درد پس از عصب کشی نیز بیشتر می شود.

– استفاده از مسواک و نخ دندان ایرادی ندارد ولی مراقب باشید مسواک پانسمان را نساید و نخ دندان وارد بخش پانسمان شده نشود.

– بهتر است مصرف غذا بعد از برطرف شدن بی حسی باشد چراکه ممکن است بیماران حین صرف غذا گونه ها و زبان خود را گاز گرفته و جراحت ایجاد کنند پس بهتر است پس از برطرف شدن بی حسی ، غذاهای نرم میل شود.

– ممکن است بعضی افراد در باز نمودن فک مشکل داشته باشند در این مورد می توان از حوله نرم یا ماساژ در ناحیه درد بهره گرفت.

– پانسمان های به کار رفته بر روی زخم موقتی هستند و بعد از اتمام درمان ریشه بایستی پر شده و در صورت نیاز پروتز بر روی آنها قرار گیرد . اگر خواهان روکش دندان هستید، در این مورد با دندانپزشک خود مشورت کرده و بدانید اکثر درمان های عصب کشی نیازمند روکش می باشند.

– اگر پانسمان تان از بین رفت یا کنده شد، در اولین وقت به دندانپزشک خود مراجعه نموده تا پانسمان دوباره انجام شود روی دندان به هیچ وجه نباید باز باشد.

– در صورتی که هر مشکل غیر عادی را مشاهده کردید مراتب را با دندان پزشک خود در میان گذاشته و در ساعات پیشنهادی وی برای معاینه مراجعه نمایید.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره انواع روی درمانی و زیبایی دندان از دکتر سعید میرزایی متخصص دندانپزشکی زیبایی در بخش نظرات سایت بپرسید.

دکتر سعید میرزایی

دکتر سعید میرزایی در دندانپزشکی صبا متخصص در پروتز های دندانی انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی : اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت دندان ، لمینیت دندان ، پروتز دندان ثابت ، پروتز دندان متحرک ، ارتودنسی ، بلیچینگ دندان و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *