اکثر بیمارانی که خواستار درمان پوسیدگی دندان هایشان هستند ، تا حد بسیار زیادی علاقه دارند پر کردن دندان با مواد همرنگ انجام شود . زیرا در این صورت ، دستکاری شدن دندان از دید اولیه قابل تشخیص نبوده و ظاهری طبیعی به آنها الحاق می شود . مواد همرنگ به میزان بالایی با دندان هماهنگی داشته و کسی متوجه ترمیم دندان ها نمی شود . همین ویژگی موجب پرطرفدار بودن مواد همرنگ در ترمیم دندانی شده است .
جنس مواد همرنگ
ماده همرنگ دندان از جنس رزین کامپوزیت بوده و حاوی پلاستیک و ذرات شیشه ای بسیار ریز می باشد و ماندگاری ذرات شیشه ای 5 سال تخمین زده شده و برای پایداری بیشتر مستلزم مراقبت های صحیح از سوی بیمار می باشد . به این ترتیب که با رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده درست از آنها ، عمر بیشتری به مواد کامپوزیتی داده می شود . پر کردن دندان با مواد همرنگ این نقیصه را دارد که عمر مواد کامپوزیتی به نسبت مواد آمالگام کمتر است . که برخی از دندانپزشکان برای رفع این نقیصه از باندینگ دندان کمک می گیرند . این امر موجب نگهداری از رزین های کامپوزیتی و حفظ آنها به روی دندان می شود .
چگونگی پر کردن دندان با مواد همرنگ
پس از بررسی های ابتدایی و عکس برداری ، دندان های بیمار ارزیابی می گردد . این امور به دندانپزشک کمک خواهد کرد که حد پوسیدگی دندان را بسنجد و تدابیر درمانی بهتری را اتخاذ کند . پس از تخلیه بافت های تخریب شده و عفونی ، بستری مناسب برای جایگذاری مواد جدید آماده می شود . به منظور پر کردن دندان با مواد همرنگ ، ماده مورد نظر و روکش های کامپوزیتی به شکل غیرمستقیم گرما داده می شوند و استحکام آنها افزایش می یابد بعد از این امر ، ماده کامپوزیتی همراه با گلاس آینومر برای پر کردن بخش های خالی استفاده خواهد شد . دندانپزشک به کمک ابزارآلات مخصوص ، آنها را شکل داده و شیارهای دندان طبیعی را به وجود می آورد . در آخر اقدامات نوینی برای براق نمودن دندان ها صورت می پذیرد . البته بعد از یک هفته لازم است بیمار به مطب مراجعه کند تا وضع دندان ترمیم شده بررسی نهایی شود .
سایر خدمات دکتر میرزایی :
درمان دندان عقل
و . . .
با تشکر مدیریت سایت دکتر میرزایی دندانپزشک و متخصص پروتزهای دندانی .