درمان مشکلات دندان
در درمان مشکلات دندان ، با توجه به میزان این مشکل و در نظر گرفتن عواملی چون نا منظم بودن دندان ها ، میزان فاصله بین آنها ، وجود ناهنجاری های فکی، یا روی هم قرار گرفتن دندان ها و … اولین روش درمان که می توان به آن اشاره کرد ارتودنسی می باشد که در ادامه به معرفی مراحل انجام ارتودنسی می پردازیم .
در کسانی که شرایط مناسب برای ارتودنسی را ندارند مانند افرادی که هنوز سن کافی برای انجام این کار را نداشته و یا کسانی که این مشکلات و بی منظمی ها در آنها خفیف می باشد از روش انجام کامپوزیت ونیرانجام می شود . برای مشاهده کامل مراحل انجام کامپوزیت ونیر کلیک کنید
در ادامه به معرفی کامل روش ارتودنسی می پردازیم :
- برسی اولیه دندان ها : دراین مرحله ابتدا توسط دندانپزشک با دقت دندان های شما بررسی می شود و آزمایش ها لازم انجام می شود .
- بررسی آزمایش ها : در این مرحله از انجام ارتودنسی آزمایش های گرفته شده بیمار مانند رادیوگرافی ، عکس های دیجیتال و … بررسی می شود . پرونده تشخیصی بیمار در این مرحله طراحی می شود .
- مشاوره درمانی قبل عمل : در این قسمت مشاوره های لازم به بیمار داده می شود .افراد زیر ۱۸ سال حتما باید با سرپرست خود مراجعه کنند . برگه تخمین هزینه های ارتودنسی نیز در این بخش به بیمار داده شده و در نتجیه بعد از رضایت بیمار مراحل درمان آغاز می شود .
- بررسی نمودن مدل دندان ها : در این بخش مدل از دندان های بیمار گرفته می شود . حدودا ۳۰ دقیقه طول می کشد . بعد از آن یک مدل سه بعدی از فرم دندان های بیمار تهیه می شود که قابل مشاهده بر روی کامپیوتر می باشد .
- بریس دندان : این مرحله با توجه به مواد مورد استفاده پزشک ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد . برای فک بالا یا فک پایین و یاهر دو فکربه طور هم زمان مواد ارتودنسی قرار می گیرد .
- تنظیم پریس : به منظور بررسی قرار گرفتن درست پریس ها و همچنین چکاپ دندان ها ، لازم است بعد از انجام ارتودنسی در فاصله های مشخصی به پزشک مراجعه کنید .
- مراقبت از پریس : در طول دوره درمان باید به سلامت دندان ها اهمیت داد و از خوردن برخی غذاها اجتناب کرد . بهتر است که همیشه یک مسواک همراه داشته باشید و بعد از مصرف هر غذا دندان ها را مسواک بزنید .
- زمان برداشت پریس : هنگاهمی که متخصص دندان تشخیص دهد که دوره درمان شما تمام شده است ، بریس ها را از روی دندان ها برمی دارد .
- مراجعه بعد از برداشت پریس : بعد از انجام مراحل فوق یک محلول پاک کننده به بیمار داده می شود تا سطح دندان ها را با آن شست و شو دهد .
- ارتودنسی ثابت
- ارتودنسی متحرک
- ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت یکی از شایع ترین روش های ارتودنسی می باشد . در این روش براکت ارتودنسی بر روی سطح دندان قرار گرفته شده و با فشاری که به آن وارد می شود درمحل صحیح قرار می گیرد .
ارتودنسی متحرک
ارتودنسی متحرک همان طور که از نام آن مشخص است قابلیت تحرک داشته و می توان دربرخی موارد از دهان خارج کرد . به طور مثال در هنگام غذا خوردن از دهان خارج می شود و سپس در سر جای خود قرار می گیرد .
ارتودنسی نامرئی
نام دیگر ارتودنسی نامرئی اینویزیلاین می باشد . این روش برای افرادی استفاده می شود که تمایل به مشخص شدن براکت های ارتودنسی ندارند . در ارتودنسی نامرئی از مواد شفاف استفاده می شود .
برخی از خدمات دکتر میرزایی