/ دکتر سعید میرزایی / سلامت دهان و دندان / عفونت لثه بعد از کامپوزیت
۵ دقیقه

0 / 5. 0

عفونت لثه بعد از کامپوزیت

عفونت لثه بعد از کامپوزیت

آنچه می خوانید...

عفونت لثه بعد از کامپوزیت از جمله عوارض کامپوزیت می باشد که در اکثر مواقع بر اثر رعایت نکردن اصول بهداشتی دهان و دندان بروز می کند و در صورتی که بعد از انجام کامپوزیت دندان اصول بهداشتی را رعایت کنید به ندرت دچار این عارضه می شوید. با این حال موارد دیگری نیز باعث بروز این عارضه می شوند که در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم. بنابراین تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

التهاب لثه بعد از کامپوزیت

احتمال بروز التهاب خفیف لثه پس از کامپوزیت ممکن است، زیرا مدتی طول می کشد تا به دندان جدید خود عادت کنید. این التهاب کوتاه مدت می تواند چند روز طول بکشد و باعث ناراحتی و تحریک لثه ها شود. اما التهاب طولانی‌تر و دردناک‌تر از عوارض شایع کامپوزیت‌ها نیست و باید بررسی شود. اگر با وجود مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان و گذشت یک هفته متوجه شدید که لثه‌هایتان هنوز درد می‌کند، دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.

علائم عفونت لثه بعد از کامپوزیت

عفونت لثه بعد از کامپوزیت دندان علائم مختلفی دارد که شدت آن ها در افراد مختلف، متفاوت می باشد. توجه داشته باشید در صورتی که عفونت لثه به موقع بررسی و درمان نشود، می تواند به دندان ها آسیب برساند. علائم عفونت لثه شامل موارد زیر می باشد.

خونریزی لثه

اگر هنگام مسواک زدن یا غذا خوردن دچار خونریزی لثه شده اید، با عفونت و التهاب لثه مواجه شده اید. برای رفع این مشکل استفاده منظم از مسواک و نخ دندان توصیه می شود. اگر به شدت مسواک نزنید و نخ دندان نکشید، باقی مانده مواد غذایی در محل برخورد لثه با دندان باقی می ماند و باعث التهاب و عفونت لثه پس از کامپوزیت می شود.

بوی بد دهان

افراد در شرایط مختلف بوی بد دهان را تجربه کرده اند. اگر این بوی بد دائمی باشد، یکی از مهم ترین نشانه های عفونت و التهاب لثه است. انتقال باکتری به زیر لثه باعث ایجاد این بوی بد خواهد شد. در این شرایط استفاده از نخ دندان و مسواک برای رفع این مشکل بی فایده است.

التهاب و قرمزی لثه

اگر عفونت لثه به موقع درمان نشود، این بیماری به شکل جدی خود را نشان می دهد. در این شرایط دچار التهاب لثه می شوید. با رسیدن به این مرحله لثه ملتهب دردناک و دندان لق می شود. برای پیشگیری از این بیماری توصیه می شود به دندانپزشک خوب در غرب تهران مراجعه کنید. در شرایط جدی، لثه از دندان جدا می شود و باعث کیسه ای شدن لثه می شود.

تغییر فاصله بین دندان ها

در صورتی که لثه دچار عفونت شده باشد پس از مدتی موقعیت دندان ها تغییر می کند و به عقب یا جلو متمایل می شوند.

علل عفونت لثه بعد از کامپوزیت دندان

در ادامه علل عفونت لثه بعد از کامپوزیت را مورد بررسی قرار می دهیم.

ساییدگی و فشردن دندان ها روی هم

در برخی افراد طبق عادت زمانی که بیدار یا خواب هستند دندان قروچه می کنند که این امر باعث بیماری لثه می شود. زیرا در این حالت فشار زیادی به بافت زیر دندان وارد می شود.

استعمال دخانیات

تحقیقات نشان می دهد که افراد سیگاری نسبت به افراد غیر سیگاری پلاک بیشتری روی دندان های خود دارند. به علاوه مصرف دخانیات و به طور کلی سیگار آسیب زیادی به ترکیب دندان و لثه وارد می کند و باعث بروز عفونت لثه می شود.

استرس

عامل دیگری که احتمالا باعث افزایش عفونت و بیماری لثه می شود استرس است. زیرا استرس بدن را در برابر عفونت ضعیف می کند و موجب بروز و گسترش عفونت می شود.

استفاده نادرست از نخ دندان

یکی از راه های پیشگیری از عفونت لثه استفاده از نخ دندان است که با انجام منظم این کار دندان ها و لثه های خود را سالم نگه می دارید. با این حال، نخ دندان کشیدن نامناسب می تواند به لثه آسیب برساند. به همین دلیل برای جلوگیری از عفونت و التهاب لثه باید اصول اولیه و روش صحیح نخ دندان کشیدن را یاد بگیرید.

درمان عفونت بعد از کامپوزیت

التهاب بعد از کامپوزیت دندان معمولاً در عرض یک هفت تا ده روز با درمان های خانگی برطرف می شود. برای تسریع روند بهبود التهاب می توانید موارد زیر را بکار بگیرید:

  • استرس خود را مدیریت کنید زیرا استرس می تواند میزان عفونت را بیشتر کند.
  • از نوشیدن آب در طول غافل نشوید.
  • با مصرف مکمل ویتامین C یا مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات، مصرف ویتامین C خود را افزایش دهید.
  • چندین بار در روز دهان خود را با آب نمک غرغره کنید.
  • می توانید از مسکن های بدون نسخه و داروهای ضد التهابی برای تسکین و کاهش عفونت استفاده کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، اما برای جلوگیری از تحریک بیشتر لثه، با احتیاط و ملامیت مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • سیگار را ترک کنید زیرا می تواند میزان عفونت و التهاب لثه را افزایش دهد.
  • در صورت توصیه دندانپزشک از دهانشویه های ملایم استفاده کنید.

در صورت ادامه التهاب و حساسیت لثه ها با وجود رعایت توصیه های فوق به دندانپزشک مراجعه کنید، ممکن است نیاز به برداشتن کامپوزیت دندان باشد.

روش اصلی برای رفع التهاب لثه پس از کامپوزیت، جرم گیری و تسطیح ریشه است. جرم گیری جرم ها و باکتری ها را از روی دندان و زیر لثه پاک می کند. روت پلانینگ همچنین سطح ریشه ها را صاف می کند تا از چسبیدن باکتری ها جلوگیری کند. اگر این روش ها موفقیت آمیز نبود و التهاب شدید شد، جراحی لثه توصیه می شود.

کلام آخر

در این مطلب بنا بر اهمیت موضوع به بررسی بروز عفونت لثه بعد از کامپوزیت، علائم و علل آن پرداخته ایم، در صورتی که قصد دارید دندان هایتان را کامپوزیت کنید حتما اصول بهداشتی دهان و دندان را رعایت کنید تا از بروز هر گونه التهاب و عونت لثه پیشگیری کرده باشید.

دکتر سعید میرزایی

دکتر سعید میرزایی در دندانپزشکی صبا متخصص در پروتز های دندانی انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی : اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت دندان ، لمینیت دندان ، پروتز دندان ثابت ، پروتز دندان متحرک ، ارتودنسی ، بلیچینگ دندان و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *