تفاوت کامپوزیت با بلیچینگ دندان در کاربرد و اجرای آن است. کامپوزیت و بلیچینگ هر دو از روشهای پرطرفدار و متداول سفید کردن دندان هستند اما اکثر متقاضیان سفید کردن دندان با این سوالات که آیا کامپوزیت بهتر است یا بلیچینگ؟یا کدام روش ماندگاری و دوام بیشتری دارد؟ مواجه میشوند. در ادامه این مقاله به بررسی تفاوت این دو روش زیبایی دندان خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: بهترین سن برای انجام بلیچینگ
بلیچینگ بهتر است یا کامپوزیت؟
هدف و پروسه انجام کامپوزیت و بلیچینگ دندان تفاوتهای عمدهای باهم دارند همچنین میزان درخشندگی و سفید شدن دندانها به سلیقه افراد بستگی دارد. در روش سفید کردن دندان با کامپوزیت بخاطر وجود طیفهای رنگی گسترده افراد حق انتخاب بیشتری دارند. اما در بلیچینگ میزان سفیدی دندان محدود است. به طور کلی نتیجه هر کدام از این روشها به میزان بدرنگی دندانها، مهارت دندانپزشک، سلیقه بیمار و عوامل متعددی دیگری بستگی دارد.
فیلم بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان) | دکتر سعید میرزایی
برای پاسخ به این سوال که بلیچینگ بهتر است یا کامپوزیت؟ در ادامه به تفاوتها، مزایا و معایب هر کدام از این روشهای زیبایی دندان اشاره خواهیم کرد:
تفاوت در رفع مشکلات دندان
کامپوزیت دندان علاوه بر تغییر رنگ و درخشندگی دندان میتواند ایرادات ظاهری مختلفی را رفع کند. کامپوزیت مشکلاتی از قبیل فاصله دندانها، اندازه نامناسب ، کجی جزئی و لب پرشدگی دندانها را برطرف میکند. اما با انجام بلیچینگ نمیتوان فرم ظاهری دندانها را تغییر داد.
تفاوت در نحوه اجرا
نحوه انجام و مواد به کار رفته در بلیچینگ و کامپوزیت با یکدیگر متفاوت است. برای اجرای بلیچینگ دندان، مادهای بنام “هیدروژن پراکسید” که موجب سفید شدن دندان میشود را بر روی دندانها قرار میدهند و پس از طی زمان مشخصی این مواد از روی دندان پاک میشود. اما در اجرای کامپوزیت، مواد خمیر مانندی طی چند مرحله روی دندانها گذاشته شده و دندانپزشک آن را فرم میدهد. سپس با استفاده از لیزر مخصوص این مواد خشک شده و با پولیش کردن نتیجه نهایی حاصل میشود.
بیشتر بخوانید: بلیچینگ یا لمینت
تفاوت در هزینه
هزینه انجام کامپوزیت و بلیچینگ به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی هر دوی این روشها در دسته خدمات ترمیمی و زیبایی دندان قرار دارند. هزینه بلیچینگ در مقایسه با کامپوزیت دندان بسیار ارزانتر است.
تفاوت در میزان سفید کردن دندانها
سفید شدن دندان با بلیچینگ محدود بوده و میزان تغییر رنگ آن قابل پیش بینی نیست. اما کامپوزیت دارای طیفهای گسترده رنگی بوده و میتوان پیش از اجرا رنگ آن را انتخاب کرد همچنین میزان سفیدی و درخشانی دندانها کاملا قابل پیش بینی است. برای انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت لازم است از دندانپزشک کمک گرفت تا بهترین رنگ با توجه به ویژگی های چهره انتخاب شود.
تفاوت در ماندگاری
میزان ماندگاری بلیچینگ در مقایسه با کامپوزیت بسیار کوتاهتر است و یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو روش زیبایی، دوام و طول عمر آن هاست. ماندگاری سفیدی دندانها با بلیچینگ در ایده آلترین حالت یک سال است در حالی که ماندگاری کامپوزیت دندان در حدود ۵ تا ۷ سال است.
نمونه کار زیبایی کامپوزیت | دکتر سعید میرزایی
تفاوت در مراقبت
مراقبتهای پس از انجام بلیچینگ بسیار ساده تر از کامپوزیت است و تنها کافی است فرد از مصرف مواد خوراکی رنگی پرهیز کند.
تفاوت در رنگ پذیری
میزان رنگ پذیری بلیچینگ بسیار بالاتر از رنگ پذیری کامپوزیت است. اگر مراقبتهای لازمه در خصوص کامپوزیت انجام شود دوام رنگی بالایی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: انواع کامپوزیت دندان
سوالت متداول
کامپوزیت عوارض چندانی ندارد و به نحوه اجرا و مهارت دندانپزشک بستگی دارد و قابل پیشگیری است اما برخی افراد ممکن است پس از انجام بلیچینگ، دچار حساسیت دندان شوند. یا برخورد مواد سفید کننده با بافت زبان و لبها ممکن است به آنها آسیب بزند.
هر دو روش کامپوزیت و بلیچینگ برای سفیدی دندان،کاملا غیر تهاجمی بوده و مقرون به صرفه است و مدت زمان اجرای آن بسیار کوتاه و سریع است.
افرادی که ویژگیهایی زیر را دارند گزینه مناسبی برای انجام بلیچینگ یا کامپوزیت نیستند:
افرادی که دندانهای ضعیفی دارند.
افرادی که به بیماریهای لثه فعال مبتلا هستند.
افرادی که مینای دندان کافی ندارند.
افرادی که میزان پوسیدگی دندانهایشان بسیار زیاد است.
افرادی که عادت به دندان قروچه دارند.
طی انجام بلیچینگ ممکن است دندانها تا چند روز حساس شوند اما اگر فردی دارای دندانهای حساس باشد انجام کامپوزیت دندان گزینه مناسبتری است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تفاوت های کامپوزیت و بلیچینگ را بررسی کنیم. هر دوی این روش های سفید سازی دندان ساده، سریع و و مقرون به صرفه هستند. اما در مقایسه کامپوزیت گرانتراما طول عمر بیشتری دارد. همچنین رفع برخی نواقص دندان با کامپوزیت قابل حل است که این امکان در بلیچینگ وجود ندارد. به طور کلی انتخاب هر کدام از این روشها به هدف بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد.