ایمپلنت روشی مناسب و ماندگار برای افرادی است که امکان استفاده از پل ها و دندان های مصنوعی را نداشته و داشتن دندان های مصنوعی برای آن ها راحت و ساده نیست . البته در برخی موارد روش های درمان بی دندانی مانند پل های دندان و یا دندان های مصنوعی امکان پذیر نمی باشد . در بیشتر موارد وجود زخم، استخوان بندی ضعیف یا ایجاد محدودیت در عملکرد دهان باعث می شود تا این اقدامات غیر ممکن شوند و فرد نتواند از دست های دندانی استفاده نماید.
نکته ی بعدی در رابطه با پل های دندانی است ، پل های قدیمی باید به دندان های کناری در دو طرف دندان های از بین رفته متصل شوند در این صورت نیاز به دندان هایی داریم که به عنوان پایه برای نصب پل روی آن استفاده نماییم ،که این اقدام نیز با شکاف و تحلیل دندان کناری میسر خواهد بود . یک مزیت این روش این است که دیگر نیازی به استفاده از دندان های کناری برای نگه داشتن دندان های جدید جایگزین شده در دهان وجود ندارد.
تا چند سال گذشته علیرغم پیشرفت در مراقبت از دندان، میلیون ها آمریکایی از ریزش دندان رنج می برند، که عمدتا به علت پوسیدگی، بیماری پریودنتال یا آسیب است. برای سالهای بسیاری ، تنها گزینه های درمانی افرادی که دندان هایشان را از دست داده بودند، پل ها و پروتزهای دندانی بودند. اما امروز، ایمپلنت دندان در دسترس هستند.
ایمپلنت چیست؟
دلیل های مختلفی برای از دست دادن دندان ها وجود دارد که ممکن است هر فرد به آن دچار شود. فیکسچرها یا همان ایمپلنت های دندانی با دقت بسیاری در جای ریشه دندانی که از دست رفته است قرار می گیرند. فیکسچر ها از لحاظ اندازه همانند دندان های طبیعی می باشند. برای طبیعی تر به نظر رسیدن فیکسچر ها لازم است در ساخت آن دقت بسیاری به خرج داد.
در مقاله مراقبت از ایمپلنت دندان توضیحات بیشتری وجود دارد می توانید آن را مطالعه کنید.
جنس ایمپلنت
ایمپلنت پین های باریکی است که از تیتانیوم خالص ساخته شده است و درون استخوان فک قرار خواهد گرفت.
تیتانیوم یک فلز با کیفیت است که برای این کار کاملا مناسب است. این فلز دارای لایه نازک بر رو ی سطح خود بوده که باعث شده در برابر خورگی ها، اسید، اکسیژن و ترکیبات نمک مقاوم باشد.
همچنین بدن انسان تیتانیوم را جسم خارجی حساب نمی کند و آن را پس نمی زند. با قرار دادن آن در فک استخوان های اطراف آن رشد می کنند و مشکلی پیش نخواهد آمد.
سطح تیتانیوم انواع مختلفی دارد که عبارتند از :
• اسید اچ
• پوشش هیدروکسی آپاتیت
• اسپری پلاسما
ایمپلنت را به عنوان ریشه دندان در فک قرار خواهند داد. سپس روکش هایی را به عنوان تاج دندان بر روی آن قرار می دهند. وظیفه ی ایمپلنت در واقع نگهداری این روکش ها است. ایمپلنت را می توان ریشه ی مصنوعی نامید که دندان های جدید را نگه خواهد داشت.
شرایط لازم برای کاشت دندان
برای کاشت دندان، نیاز است تا فرد لثه های سالمی داشته باشد و استخوان کافی برای کاشت دندان ایمپلنت در دهان وی وجود داشته باشد. علاوه بر این لازم است که شما این ساختار را سالم نگه دارید. به همین خاطر رعایت مناسب بهداشت دهان و ملاقات منظم با دندانپزشک از عوامل حیاتی در نگهداری و موفقیت بلند مدت این روش می باشد. کاشت ایمپلنت دندان جلو نیز به همین روش انجام می شود.
شاید کمی از کشیدن دندان ترس داشته باشید و گمان کنید که با کشیدن دندان ظاهر دندان های شما بد خواهد شد. اما بهتر است بدانید که به راحتی می توان با ایمپلنت دندان های جدید کاشت و زیبایی دندان هایتان حفظ شود.
معمولا آقایان بعد از ۱۸ سالگی و خانم ها بعد از ۱۶ سالگی می توانند کاشت دندان را به راحتی انجام دهند.
چه افرادی کاندیدای مناسب برای انجام ایمپلنت دندان هستند؟
افرادی که دارای شرایط زیر هستند گزینه مناسبی برای انجام ایمپلنت می باشند:
- افرادی که به خاطر مشکلات دندانی دچار مشکل هستند و می خواهند گفتار خود را بهبود بخشند.
- افرادی که به هر دلیلی نمی توانند یا نمی خواهند که از دندان مصنوعی استفاده می کنند.
- افرادی که فاصله بین دندان هایشان خیلی زیاد باشد.
- افردای که بیش از یک دندان دچار پوسیدگی شده باشند
در حالت کلی ایمپلنت دندان محدودیت سنی ندارد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید سن مناسب ایمپلنت دندان را مطالع کنید. ایمپلنت نیازمند رعایت بهداشت دهان و دندان است پس هرکس که توانایی رعایت آن را داشته باشد می تواند این روش زیبایی را انجام دهد. البته باید توجه داشت که برای انجام این روش فرد باید به سن رشد کامل رسیده باشد. به طور مثال اگر کودکی به هر دلیلی در دوران کودکی دندان خود را از دست داده باشد می تواند پس از ۱۶ سالگی ایمپلنت را انجام دهد.
چه افرادی کاندیدای نامناسبی برای انجام ایمپلنت دندان هستند؟
افرادی که دارای شرایط زیر هستند نمی توانند دندان های خودرا ایمپلنت کنند:
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند. انجام ایمپلنت برای چنین افرادی باید با دقت فراوانی انجام شود. همچنین قبل از انجام آن میزان قند خون فرد توسط پزشک بررسی می شود.
افرادی که سیگار می کشند. افرادی که سیگاری هستند برای انجام این کار بهتر است مدتی مصرف دخانیات را تعطیل کنند یا حداقل میزان مصرف آن را بسیار کاهش دهند.
افرادی که داروهایی مانند آسپرین مصرف می کنند که مانع از انعقا خون می شود. در این حالت بیمار باید با مشورت پزشک برای مدتی مصرف آن ها را قطع کنند.
افرادی که به عفونت دهان و دندان مبتلا هستند. انجام ایمپلنت به این افراد هیچ کمکی نمی کند و حتی ممکن است باعث به وجود آمدن دردسرهای دیگری هم بشود. این افراد در ابتدا باید به حل مشکل عفونت خود بپردازند. اگر به درمان این مشکلات توجه نشود بعد از انجام ایمپلنت با بروز مشکلات حادتر دندانپزشک مجبور به برداشتن ایمپلنت می شود. در این صورت فرد هم زمان و هم هزینه خود را هدر داده است.
افردا تحت درمان با روش های رادیوتراپی به ویژه در ناحیه فک و صورت هستند.
خانم های باردار. انجام کارهای زیبایی دندان همچنین ایمپلنت در دوران بارداری ممنوع است.
مزایای ایمپلنت های دندانی چیست؟
این روش زیبایی دارای مزیای بسیاری است که برخ از رایج ترین آن ها عبارت است از:
- ماندگاری طولانی: یکی از مهم ترین مزایایی که این روش دارد طول عمر بالای آن است. ماندگاری ایمپلنت به گونه ای است که اگر فرد بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند تا آخر عمر با آن به مشکل نمی خورد.
- سرعت انجام بالا: یکی از سریع ترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت می باشد. البته میزان سرعت کاشت آن ها به میزان قدرت جسمی و سلامت بدن بیمار بستگی دارد.
- افزایش زیبایی: مهم ترین مزیتی که این روش دارد افزایش میزان زیبایی چهره فرد است. افرادی که از جای خالی یا ظاهر نامناسب دندان های خود رنج می برند می توانند با انجام ایمپلنت زیبایی از دست رفته خود را جبران کنند.
- ثابت بودن: ایمپلنت ها در جایگاه ثابتی قرار می گیرند و در مقایسه با دیگر روش ها بسیار مقاوم تر هستند.
- حفظ سلامتی دهان و دندان: همانطور که گفتیم لازمه ایمپلنت، درمان و حل مشکلات دهان و دندان است. همچنین از دستور العمل های مهم بعد از ایمپلنت رعایت نکات بهداشتی است. در نتیجه این روش می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند.
عوارض و خطرات ایمپلنت دندان
اگر این روش توسط یک دندانپزشک خوب و حاذق انجام شود میزان عوارضی که ممکن است به وجود آید به حداقل می رسد. در حالت کلی عوارض ایمپلنت دندان شامل موارد زیر می شود:
- بروز عفونت در محل کاشت ایمپلنت
- ممکن است به دندان ها آسیب وارد شود.
- ممکن است فرد دچار مشکلات سینوسی شود.
- بروز برخی مشکلات مانند درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن لثه ها
مراحل انجام ایمپلنت دندان
مراحل ایمپلنت دندان به صورت زیر می باشد:
- در مرحله اول فرد توسط دندانپزشک معاینه می شود و همچنین نوع و تعداد ایمپلنت ها توسط پزک مشخص می شود.
- در مرحله دوم دندان هایی که آسیب دیده اند برداشته می شوند یا به قول معروف کشیده می شوند.
- در مرحله سوم دندانپزشک استخوان فک را برای جایگذاری اماده می کند.
- در مرحله چهارم ایمپلنت ها در جای مناسب خود قرار می گیرند.
- در مرحله پنجم دندانپزشک به رشد و ترمیم استخوان می پردازد.
- در مرحله ششم قالب گیری انجام می شود و در نهایت برای ساخت دندان ها قالب ها به لابراتور ارسال می شوند.
- مرحله هفتم که مرحله آخر محسوب می شود دندانپزشک به قرار دادن نهایی ایمپلنت می پردازد.
هزینه ایمپلنت دندان
هزینه نهایی ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها عبارت است از:
- برند ایمپلنت
- مهارت دندانپزشک
- آیا بیمار به پیوند استخوان بستگی دارد یا خیر
کلام آخر
در نهایت برای انجام ایمپلنت دندان خود می توانید به دکتر سعید میرزایی مراجعه کنید و از مهارت و تجربه بالای ایشان استفاده کنید.
با تشکر مدیریت سایت دکتر سعید میرازیی ( دندانپزشک زیبایی – اصلاح طرح لبخند – لامینیت دندان )