ترمیم پوسیدگی دندان :
پوسیدگی های دندانی مشکلاتی هستند که برای هر فرد در طول زندگی ممکن است اتفاق بیفتد این مشکل به دلیل بروز تغییر در بافت های دندانی به وجود می آید که در پی این تغییرات نامطلوب ، ساختار دندان سست شده و سختی خود را در برخی نواحی از دست می دهد که در اثر این وضع ، میکروب های مختلف اجازه تجمع یافته و خرابی ها را بیش از پیش می کنند. علت این امر عدم رعایت تغذیه مناسب و بهداشت دهان و دندان از سوی بیمار است . برای درمان این مشکلات از انواع ترمیم های دندان می توان بهره برد . با ترمیم پوسیدگی دندان ، بخش های پوسیده از بخش های سالم جدا شده و ماده های مخصوص و مناسبی جای آن را پر می کنند.
درمان ترمیمی دندان :
در مواردی که به علت پوسیدگی مینای دندان تخریب شده یا از دست رفته باشد ، از بین انواع ترمیم های دندان راهکارهای درمانی با توجه به وسعت پوسیدگی به روش های مختلف اتخاذ خواهند شد. راهکارهای درمان ترمیمی برای موارد زیر کاربرد دارند :
به وجود آمدن حفره در دندان : اگر مشکلات پوسیدگی حفراتی را در دندان ایجاد نموده باشند ، بعد از برطرف کردن آنها لازم است با مواد خاصی بافت های از دست رفته جبران شوند و به این ترتیب حالت دندان به حالت عادی بازمی گردد و عملکرد معمول را خواهد داشت.
عفونت پالپ دندان : اگر بخش پالپ دندان دچار پوسیدگی شده باشد ، لازم است از روش عصب کشی استفاده شود درمان عصب کشی موجب رفع پالپ عفونی و پوسیده می شود.
آسیب عمیق دندان : در حالتی که آسیب دیدگی دندان شدید باشد ، تنها راه ، کشیدن دندان است و به جای آن می توان از ایمپلنت استفاده کرد.
اقدامات بعد از انواع ترمیم های دندان :
- لازم است بیمار تا 2 ساعت پس از ترمیم از خوردن و آشامیدن خودداری نماید.
- خوردن مواد غذایی سفت تا اطلاع ثانوی از طرف دندانپزشک ممنوع است.
- مسواک کردن دندان ها دو بار در روز لازم و ضروری است .
- مصرف نخ دندان هر روز تکرار شود .
- برای انجام چکاپ های مربوطه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- پیش از خوابیدن و بعد از مسواک شب از خوردن مواد غذایی خودداری نمایید.
- خوردن مواد قندی در روز های اولیه پس از درمان آسیب رسان است.
با تشکر مدیریت سایت دکتر میرزایی دندانپزشک و متخصص پروتزهای دندان.