/ دکتر سعید میرزایی / سلامت دهان و دندان / آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟
۳ دقیقه

1.5 / 5. 2

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟

آنچه می خوانید...

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟

همه چیز در مورد جرمگیری دندان

آیا جرمگیری مینای دندان را از بین می برد؟

فاصله بین هر جرم گیری چقدر است؟

رسوبی که روی دندان ها و لثه وجود دارد جرم است که علاوه بر ایجاد بوی بد دهان، رنگ و سلامت دندان ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و باعث پوسیدگی دندان و بروز بیماری های لثه می شود. البته آن دسته از افرادی که سیگار می کشند و یا بیش از حد چای و قهوه مصرف می کنند، دندان هایشان زودتر جرم می گیرد.

در حالت عادی بزاق دهان دارای املاح است که در قسمت هایی از دهان و دندان رسوب کرده و بعد از مدت ها مواد غذایی و میکروب ها نیز به این رسوبات اضافه می شود.

این پلاک ها در مراحل اولیه به راحتی با مسواک زدن و کشیدن نخ دندان از بین می روند اما با گذشت زمان تبدیل به لایه های سخت شده که برای از بین بردن جرم باید به دندانپزشک مراجعه کرد.

راه های ارتباطی با دکتر سعید میرزایی
تماس : ۰۹۱۲۹۲۶۲۱۹۲ – ۴۴۳۳۹۶۷۳
پیج اینستاگرام دکتر سعید میرزایی

آیا جرمگیری به دندان صدمه وارد می کند؟

اکثر افراد تصور می کنند که جرمگیری باعث از بین رفتن مینای دندان و ایجاد پوسیدگی در دندان می شود. در حالی که جرم دندان برای لثه ها و بافت نگهدارنده دندان مضر است و در واقع باعث تجمع و تکثیر میکروب ها می شود که تنها راه درمان آن جرمگیری است. قابل ذکر است بعد از جرمگیری دندان ها در مقابل سرما و گرما حساس می شوند. جرم های روی دندان باعث ضخیم شدن دندان و از بین رفتن حساسیت دندان می شود و طبیعی است که با برداشتن جرم ها دندان ها حساس شوند. این حساسیت دائمی نبوده و بعد از چند روز از بین می رود.

جرم گیری دندان چگونه انجام می شود؟

در روش دستی، دندانپزشک از یک جرمگیر دندان استفاده کرده و جرم های روی دندان را از بر می دارد. این روش مناسب افرادی است که جرم زیادی ندارند.

در روش التراسونیک، پزشک توسط یک دستگاه کوچک که سر آن فلزی است جرم روی سطح دندان ها و لثه را پاک می کند و از آب برای شستن و همچنین سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده می کند. در حین انجام جرمگیری هیج دردی حس نمی شود زیرا این دستگاه با ایجاد لرزش و ضربه های بسیار کوتاه روی جرم ها آن ها را از بین برده و به دندان آسیب نمی رساند.

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟
آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان می شود؟

فاصله بین هر جرمگیری چقدر است؟

برخی از افراد با یکبار جرمگیری کردن و رعایت بهداشت دهان و دندان تا مدتها نیاز به جرم گیری دوباره ندارند. اما برخی دیگر به صورت مداوم از مسواک و نخ دندان استقاده نکرده و توجه چندانی به زیبایی و سلامت دندان خود ندارند، این افراد سریعتر دچار جرم دندان می شوند و حتی ممکن است به عفونت دندان نیز دچار شوند.

آیا جرمگیری باعث لق شدن دندان ها می شود؟

برخی افراد تصور دارند که جرمگیری باعث لق شدن دندان می شود ولی کاملا نادرست است. تجمع جرم روی دندان ها و لثه و اهمیت ندادن به آن باعث تحلیل رفتن استخوان نگهدارنده دندان می شود. در واقع دندان به علت انباشتگی جرم و چسبیدن دندان ها بهم، قبل از جرم گیری لق شده ولی بیمار به علت چسبیدن دندان ها بهم، لق شدن آن را متوجه نشده است.

برای پیشگیری از بروز جرم در دندان ها بهتر است برای چکاپ به بهترین دندان پزشک مراجعه کرد.

دکتر سعید میرزایی

دکتر سعید میرزایی در دندانپزشکی صبا متخصص در پروتز های دندانی انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی : اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت دندان ، لمینیت دندان ، پروتز دندان ثابت ، پروتز دندان متحرک ، ارتودنسی ، بلیچینگ دندان و ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *